Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bujëmadh
bujëmadh:

bujëmádh,-e mb. që bën shumë bujë; zhurmëmadh.

Sinonime / Të përafërta:
zhurmëmadh
Të ngjashme:
bojëmadh:

bojëmádh,-e mb. 1. shtatmadh. 2. fig. i mjerë.

buzëmadhe:

buzëmádh/e,-ja f. sh. -e(t) bot. barishte me gjethe të gjera e me lule të bardha.

dajëmadh:

dajë/mádh,-mádhi m. sh. -mëdhénj(të) daja i madh.

lumëmadh:

lumëmádh,-e mb., edhe si em., fatzi, fatkeq, i gjorë.

punëmadh:

punëmádh,-e mb., edhe si em. 1. që merret me punë të rëndësishme a të mëdha; që punon shumë, punëtor. 2. tall. që mbahet sikur merret me punë të mëdha; mburravec.