Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buit
buit:

buít (buís) jokal. v. III 1. rrjedh pak, qan. 2. edhe fig., shpërthen menjëherë e me shumicë, vërshon; gumëzhin, zien; buçet: buisën bletët; më buisi gjaku; buit uji (kur zien); më buisin veshët; më buisin këmbët më bëjnë miza-miza. 3. buluron.

Sinonime / Të përafërta:
gumëzhin
buçet
buluron
Të ngjashme:
bufit:

bufít kal., -a, -ur bushurdis.

buhit:

buhít kal., -a, -ur ngop; vel.

bust:

bust,-i m. sh. -e(t) art. skulpturë njeriu nga mesi e lart.

guit:

guít (guís) jokal., -a, -ur gugat: guit kumria (pëllumbi); guit foshnja.

kuit:

kuít (kuís) jokal. v. III, -i, -ur lëshon një zë të hollë si më të qarë; angullin: kuit qeni; / nxjerr një zhurmë që të çjerr veshët: kuiste qerrja.