Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buhit
buhit:

buhít kal., -a, -ur ngop; vel.

Sinonime / Të përafërta:
vel
Të ngjashme:
bufit:

bufít kal., -a, -ur bushurdis.

buhat:

buhát jokal. v. III, -i, -ur bërtet (bufi).

buhi:

buhí,-a f. gosti me të gjitha të mirat; hare.

buit:

buít (buís) jokal. v. III 1. rrjedh pak, qan. 2. edhe fig., shpërthen menjëherë e me shumicë, vërshon; gumëzhin, zien; buçet: buisën bletët; më buisi gjaku; buit uji (kur zien); më buisin veshët; më buisin këmbët më bëjnë miza-miza. 3. buluron.

buçet:

búç/et vetv.v. III, -(u), -ur hiqet (bushtra).