Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buhi
buhi:

buhí,-a f. gosti me të gjitha të mirat; hare.

Sinonime / Të përafërta:
hare
Të ngjashme:
buhit:

buhít kal., -a, -ur ngop; vel.

buli:

bulí,-ni m. sh. -nj(të) bot. lloj vidhi i lartë e me kurorë të gjerë.

buri:

burí,-aI f. shumicë, mbushulli.

buri:

burí,-aII f. sh. -(të) bucelë uji.

duhi:

duhí,-a f. sh. -(të) 1. furtunë, stuhi, shtrëngatë; fig. vrull i fuqishëm. 2. si mb. fig. i fortë, i fuqishëm: trim duhi.