Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buhavit
buhavit:

buhavít (buhavís) kal., -a, -ur bised. ënjt.

Sinonime / Të përafërta:
ënjt
Të ngjashme:
buhavitem:

buhavítem vetv. ënjtem: m’u buhavitën duart. / pës. buhavítem.

buhavitje:

buhavítj/e,-a f. sh. -e(t) ënjtje.

buhavitur:

buhavítur (i, e) mb. i ënjtur: me sy të buhavitur.

buhari:

buharí,-a f. sh. -(të) pjesë e oxhakut e dalë mbi vatër.

buhat:

buhát jokal. v. III, -i, -ur bërtet (bufi).