Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bufalesh
bufalesh:

bufalésh,-e mb., edhe si em., leshtor (zakonisht për burrat).

Të ngjashme:
bubulesh:

bubulésh,-e mb., edhe si em. 1. leshtor; pushatak. 2. fig. i trashë nga mendja; i leshtë.

gufalosh:

gufalósh,-e mb., edhe si em. gufac.

pupalesh:

pupalésh,-e mb. bised. leshtor, leshtak; i pushtë: qen pupalesh; peshqir pupalesh.