Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bufalaq
bufalaq:

bufaláq,-e mb., edhe si em., bised. 1. bullafiq; i fryrë. 2. keq. qafëlesh.

bufalaq:

bufaláq kal., -a, -ur bised. bullafiq.

Sinonime / Të përafërta:
bullafiq
qafëlesh
Të ngjashme:
tufalak:

tufalák,-u m. sh. -ë(t) xhufkë; kallëz.

bufalaqem:

bufaláqem vetv. bullafiqem.

bufal:

bufál,-i m. sh. -ë(t) gjel me pupla si të bufit në kokë.