Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës budist
budist:

budíst,-i m. sh. -ë(t) fet. ithtar i budizmit.

budist:

budíst,-e mb. që ka të bëjë me budizmin a me budistët, i budizmit a i budistëve: prift budist.

Të ngjashme:
nudist:

nudíst,-e mb. libr. ithtar i nudizmit.

budiste:

budíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

buding:

budíng,-u m. sh. -ë(t) gjell. ëmbëlsirë si krem, që gatuhet me niseshte, me qumësht, me sheqer, me kakao etj.

bursist:

bursíst,-i m. sh. -ë(t) nxënës a student me bursë.