Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës budallallos
budallallos:

budallallós kal., -a, -ur bised. e bëj budalla; e shastis.

Të ngjashme:
budallallëk:

budallallë/k,-ku m. sh. -qe(t) bised. të qenët budalla, marrëzi; sjellje a veprim prej budallai, marri; kund. mençuri: budallallëk me brirë; thotë budallallëqe.

budallallosem:

budallallósem vetv. e budallallos.

budallallosje:

budallallósj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

budallallosur:

budallallósur (i, e) mb. budalla, i shastisur.