Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës budallallëk
budallallëk:

budallallë/k,-ku m. sh. -qe(t) bised. të qenët budalla, marrëzi; sjellje a veprim prej budallai, marri; kund. mençuri: budallallëk me brirë; thotë budallallëqe.

Sinonime / Të përafërta:
marrëzi
marri
Antonime:
mençuri
Të ngjashme:
budallallos:

budallallós kal., -a, -ur bised. e bëj budalla; e shastis.