Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës budalla
budalla:

budallá,-qe mb., edhe si em., bised. i metë a i trashë nga mendja; i krisur; kund. i mençur: të bën për budalla.

Antonime:
i mençur
Të ngjashme:
balla:

bálla(-t) f. sh. gjysma sholle a gome për këpucë.

buall:

búa/ll,-lli m. -j(t) 1. kafshë shtëpiake, me trup më të madh se kau e me qime të zeza, që mbahet për punë bujqësore: lëkurë bualli; fle si buall bën gjumë të thellë. 2. fig. keq. burrë me trup të madh e të rëndë; burrë i ngathët dhe i trashë nga mendja. 3. zool. kacadre.