Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bucko
buçko:

búçko mb. përk. buçkan.

Sinonime / Të përafërta:
buçkan
Të ngjashme:
buçkon:

buçk/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. hap, çel: buçkoi plepi. 2. bulon. 3. fig. lulëzon.

backë:

báck/ë,-a f. sh. -a(t) gropëz në mes të leqeve të këmbëve.

birko:

bírko,-ja m. sh. -(t) mospërf. birçe.

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.

bucem:

búc/em vetv., -a (u), -ur ndeshem kokë më kokë me dikë.