Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bucimtar
buçimtar:

buçimtár,-i m., sh. -ë(t) etnogr. gjëmëtar.

Sinonime / Të përafërta:
gjëmëtar
Të ngjashme:
buçimtare:

buçimtár,-e, -ja f. sh. -e(t).

besimtar:

besimtár,-e mb., edhe si em., që beson në fe; fetar.

durimtar:

durimtár,-e mb., edhe si em., i durueshëm, durimmadh.

guximtar:

guximtár,-e mb., edhe si em. që ka guxim, i guximshëm, trim.

guximtar:

guximtár,-i m. sh. -ë(t) etnogr. ai që ka guxuar të vrasë a të vjedhë; dorasi.