Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bucet
buçet:

búç/et vetv.v. III, -(u), -ur hiqet (bushtra).

buçe:

búç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. 1. bushtër. 2. keq. gojë: mbylle buçen!

Të ngjashme:
bucem:

búc/em vetv., -a (u), -ur ndeshem kokë më kokë me dikë.

bukët:

búkët (i, e) mb. 1. që ka bukë; bukës (kryesisht për drithëra). 2. fig. që ka vlera, me bukë: fjalë të bukëta.

bucë:

búc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. plis dheu; bukëbar. 2. top bore.

balet:

balét,-i m. sh. -e(t) art. 1. arti i kërcimit me figura në skenë; / pjesë teatrale e shoqëruar me muzikë, që kërcehet me figura; muzika e kësaj pjese: baleti shqiptar; baleti klasik; balet në akull; shkollë baleti. 2. trupa që kërcen pjesë të tilla.