Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bucë
bucë:

búc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. plis dheu; bukëbar. 2. top bore.

Sinonime / Të përafërta:
bukëbar
Të ngjashme:
bacë:

bác/ë,-aI m. sh. -a(t) vëllai i madh, babai, xhaxhai ose një i moshuar kundrejt më të vegjëlve (edhe me nderim): baca Lekë; të pastë baca!

bacë:

bác/ë,-aII f. sh. -a(t) 1. dele me turi të bardhë. 2. fig. vajzë e urtë.

bocë:

bóc/ë,-a f. sh. -a(t) shtypshkr. fletë e shtypur për të ndrequr gabimet.

bubë:

búb/ë,-a f. sh. -a(t) zool. 1. vemje e rritur, krimbalesh; krimb mëndafshi. 2. rre, glistër: bar bubash. 3. morr i vogël. 4. rrëshqanor që të ha. 3. mit. qenie që përfytyrohet si përbindësh a si gjarpër i madh; gogol, vovë.

bufë:

búf/ë,-a f. sh. -a(t) bot. larëz.