Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubutij
bubutij:

bubutí/j jokal., -va, -rë thërres me “bubu”, ulërij.

Sinonime / Të përafërta:
ulërij
Të ngjashme:
bobotij:

bobotí/j jokal., -ta, -tur bised. qaj me të madhe, duke bërë “bobo”.

bubullij:

bubullí/j jokal., -va, -rë 1. pavet. ushton bubullima, gjëmon. 2. bubulloj2.

buburit:

buburít jokal. v. III, -i, -ur 1. zien ngadalë e bën një zhurmë të lehtë: buburit gjella; / uturin mbyturazi: buburit deti. 2. fig. më zien diçka përbrenda. 3. buron mbyturazi nga dheu.

bubulim:

bubulím,-i m. brambullimë.