Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buburrec
buburrec:

buburréc,-i m. sh. -ë(t) 1. zool. kandërr me krahë të fortë e me brirthë të gjatë, që rron zakonisht në plehra; kandërr e vogël pa krahë, që dëmton bimët: buburreci i zi; buburreci i drithërave (i patates, i duhanit, i ulliri). 2. fig. mospërf. njeri me trup të vogël.

Të ngjashme:
burrec:

burréc,-i m. sh. -ë(t) shpërf. 1. edhe si mb., frikacak, burracak; burrë i keq, ligaç. 2. burrac1.