Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buburize
buburizë:

buburíz/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. kokrrizë gjalpi përsipër qumështit. 2. syth bime që lidh kokërr.

buburizë:

buburíz/ë,-aII f. sh. -a(t) zool. mollëkuqe.

Sinonime / Të përafërta:
mollëkuqe
Të ngjashme:
buburezë:

buburéz/ë,-a f. sh. -a(t) zool. 1. mollëkuqe. 2. xixëllonjë.

buburitje:

buburítj/e,-a f. sh. -e(t) zhurma kur buburit diçka.

buburit:

buburít jokal. v. III, -i, -ur 1. zien ngadalë e bën një zhurmë të lehtë: buburit gjella; / uturin mbyturazi: buburit deti. 2. fig. më zien diçka përbrenda. 3. buron mbyturazi nga dheu.

buburiskë:

buburísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bulë e vogël uji; flluskë. 2. zool. xixëllonjë.