Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buburitje
buburitje:

buburítj/e,-a f. sh. -e(t) zhurma kur buburit diçka.

Të ngjashme:
tuturitje:

tuturítj/e,-a f. 1. veprimi sipas foljes. 2. cicërima e dallëndyshes. 3. përk. belbëzimi i foshnjave.

çuçuritje:

çuçurítj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. zë i dobët a i dridhshëm; çuçurimë.

zburitje:

zburítj/e,-a f. zbehje në fytyrë.

buburit:

buburít jokal. v. III, -i, -ur 1. zien ngadalë e bën një zhurmë të lehtë: buburit gjella; / uturin mbyturazi: buburit deti. 2. fig. më zien diçka përbrenda. 3. buron mbyturazi nga dheu.

buburiskë:

buburísk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bulë e vogël uji; flluskë. 2. zool. xixëllonjë.