Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buburezë
buburezë:

buburéz/ë,-a f. sh. -a(t) zool. 1. mollëkuqe. 2. xixëllonjë.

Sinonime / Të përafërta:
mollëkuqe
xixëllonjë
Të ngjashme:
buburizë:

buburíz/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. kokrrizë gjalpi përsipër qumështit. 2. syth bime që lidh kokërr.

buburizë:

buburíz/ë,-aII f. sh. -a(t) zool. mollëkuqe.