Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubulon
bubulon:

bubul/ón jokal., -ói, -úar digjet me brambullimë.

Të ngjashme:
bubulak:

bubulák,-e mb. 1. që brambull.n (për zjarrin). 2. si ndajf. brambull.

bubulloj:

bubull/ój jokal., -óva, -úar 1. pavet. bubullij1. 2. lëshoj një zë të fortë si bubullimë.

buluron:

bulur/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bulurimë: buluron demi; buluron topi.

bubulim:

bubulím,-i m. brambullimë.

bulon:

bulón,-i m. sh. -a(t) tek. bosht i vogël prej metali, me vjaska e me kokë, tek i cili vidhoset kundërvidha për të mbërthyer pjesë të ndryshme.