Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bubullime
bubullimë:

bubullím/ë,-a f. sh. -a(t) gjëmim i zgjatur dhe i mbytur i vetëtimës; / zhurmë e tillë, buçimë.

Të ngjashme:
bubullij:

bubullí/j jokal., -va, -rë 1. pavet. ushton bubullima, gjëmon. 2. bubulloj2.

bubulim:

bubulím,-i m. brambullimë.

bubullitës:

bubullítës,e mb. që ushton; që është si bubullimë: me zë bubullitës.

zabullimë:

zabullím/ë,-a f. ufëm, bulçim; zagushi.