Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubulesh
bubulesh:

bubulésh,-e mb., edhe si em. 1. leshtor; pushatak. 2. fig. i trashë nga mendja; i leshtë.

Sinonime / Të përafërta:
leshtor
pushatak
Të ngjashme:
bobolesh:

bobolésh,-i m. sh. -ë(t) krahin. 1. kombisht. 2. edhe si mb., fig. kalama.

bufalesh:

bufalésh,-e mb., edhe si em., leshtor (zakonisht për burrat).