Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubulak
bubulak:

bubulák,-e mb. 1. që brambull.n (për zjarrin). 2. si ndajf. brambull.

Sinonime / Të përafërta:
brambull
Të ngjashme:
bubulon:

bubul/ón jokal., -ói, -úar digjet me brambullimë.

bubulim:

bubulím,-i m. brambullimë.