Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bublishtë
bublishtë:

bublísht/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) tufë shkarpash; bëzhdila.

Sinonime / Të përafërta:
bëzhdila
Të ngjashme:
ballishtë:

ballísht/ë,-a f. sh. -a(t) shpat mali e dalë përpara: duket mirë ballishta.

bungishtë:

bungísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bungjesh.

bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.

burishtë:

burísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me burime të vogla uji; ligatinë.

butishtë:

butísht/ë,-a f. sh. -a(t) bot. bungëbutë.