Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buberroj
bubërroj:

bubërr/ój jokal., -óva, -úar 1. çmorritem. 2. merrem me bubërri; / kërkoj kudo për diçka, rrëmoj. 3. v. III kullot pak këtu e pak atje; qëmton, gjëllin. 4. murmurit.

Sinonime / Të përafërta:
çmorritem
rrëmoj
murmurit
Të ngjashme:
bulbëroj:

bulbër/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III del me shumicë, shpërthen; buis, gëlon: bulbëruan gjethet. 2. kal. begatoj.

burrëroj:

burrër/ój (burrn/ój) kal., -óva, -úar 1. e rrit, e bëj burrë. 2. e bëj më të pjekur e më guximtar, e bëj si burrë.

cucërroj:

cucërr/ój kal., -óva, -úar mbledh grusht.

bubërrim:

bubërrím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

bubërri:

bubërrí,-a f. përmb. tërësia e punëve të vogla (kryesisht në shtëpi).