Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubazhel
bubazhel:

bubazhél,-i m. sh. -ë(t) mit. bubë.

Sinonime / Të përafërta:
bubë
Të ngjashme:
bubuzhel:

bubuzhél,-i m. sh. -ë(t) zool. brumbull plehu.

buzhel:

buzhél,-e mb., edhe si em., bullafiq.

buzhel:

buzhél kal., -a, -ur bised. bullafiq.