Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubajkë
bubajkë:

bubájk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kandërr e madhe, me krahë të fortë në ngjyrë kafe a të zezë, që rri në plehëra, në mure etj.: dolën bubajkat.

Të ngjashme:
gugajkë:

gugájk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. mëllenjë e zezë, mullizezë.

çubajë:

çubáj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. kaçubë. 2. kaçubishtë.