Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bubaç
bubaç:

bubáç,-i m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

Sinonime / Të përafërta:
bulkth
Të ngjashme:
buzaç:

buzáç,-e mb., edhe si em., shpërf. me buzë të trasha e të shëmtuara; buzëtrashë.

gubaç:

gubáç,-e (gubán,-e) mb., edhe si em. 1. zgjebarak. 2. qeros. 3. i ndyrë, i fëlliqur.

biban:

bibán,-i m. sh. -ë(t) krahin. gjel deti.

bubëz:

búbëz,-a f. sh. -a(t) vjet. vrimëz në pushkët me strall, ku vihej agzoti.

bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.