Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buçko
buçko:

búçko mb. përk. buçkan.

Sinonime / Të përafërta:
buçkan
Të ngjashme:
buçkon:

buçk/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. hap, çel: buçkoi plepi. 2. bulon. 3. fig. lulëzon.

birko:

bírko,-ja m. sh. -(t) mospërf. birçe.

bufkë:

búfk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. edhe si mb., xhufkë; i fryrë: bufkë pambuku; opinga me bufka; me faqet bufkë. 2. bot. lulebufkë.

bukoj:

buk/ój kal., -óva, -úar 1. i jap dikujt të hajë, ushqej; / jokal. ha bukë. 2. fig. shkoj mirë me dikë.

bukos:

bukós kal., -a, -ur zë me leckë a me shtupë një vrimë, një të çarë etj.