Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buçkarit
buçkarit:

buçkarít kal., -a, -ur bised. 1. v. III gërryen dheun me thundër. 2. e rrah fort dikë sa i ënjtet trupi.

Të ngjashme:
kaçkarit:

kaçkarít kal., -a, -ur bised. trilloj; / i bëj dikujt premtime të rreme; i them gjepura; / i shes mend.

buçkaritem:

buçkarítem vetv. bised. 1. mbushem në fytyrë, bëhem buçkan. 2. fig. ngrefosem, fryhem. 3. v. III bërlyket.

buçkaritje:

buçkarítj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.