Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buçkan
buçkan:

buçkán,-e (buçkarán,-e) mb., edhe si em., i mbushur në fytyrë, buç: fëmijë buçkan.

Sinonime / Të përafërta:
buç
Të ngjashme:
buçkon:

buçk/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. hap, çel: buçkoi plepi. 2. bulon. 3. fig. lulëzon.

burran:

burrán,-i m. sh. -ë(t) burrë shumë i gjatë; burrë i madh; kund. burrac.

bukas:

búkas (búkash) ndajf. mënyrë të luajturi me letra të përmbysura (fiton ai që ka letrën më të madhe).

qukan:

qukán,-i m. sh. -a(t) gjel deti.

lluçkan:

lluçkán,-e mb., edhe si em., krahin. grykës, llupës.