Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buçitës
buçitës:

buçítës,-e mb. që buçet: me zë buçitës.

Të ngjashme:
lëçitës:

lëçítës,-i m. sh. -(it) lexues.

buçitje:

buçítj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. buçimë.

buçimë:

buçím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurmë a krismë e fortë, e menjëhershme e me jehonë, buçitje; ushtimë, uturimë: buçima e përroit (e daulles).

bujtës:

bújtës,-i m. sh. -(it) 1. ai që bun diku. 2. edhe si mb., spec. mbartës: bujtës larvash.

ujitës:

ujítës,-i m. sh. -(it) ai që ujit.