Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buças
buças:

buç/ás jokal., -íta, -ítur 1. thërres fort, bërtas me të madhe: buças nga zemërimi. 2. kryes. v. III bën zhurmë a krismë të fortë e të menjëhershme; ushton, gjëmon: buçet topi; buçet deti; / fig. jehon, kumbon: më buçasin veshët; më buçet koka. 3. v. III shpërthen me vrull e menjëherë, vërshon; gufon: buçet lufta; buçiti lumi; i buçiti gjaku.

Sinonime / Të përafërta:
ushton
jehon
kumbon
Të ngjashme:
bukas:

búkas (búkash) ndajf. mënyrë të luajturi me letra të përmbysura (fiton ai që ka letrën më të madhe).

buzas:

buzás ndajf. buzëvarur.

baras:

báras (bárazi) ndajf. 1. barabar, njësoj: dolën baras. 2. si kallëz. është e barabartë me …; bëjnë …: dy edhe dy baras katër.

befas:

béfas ndajf. menjëherë e papritur: hyri befas; vdiq befas.

belas:

bélas ndajf. për beli: u kapën belas.