Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës buç
buç:

buç,-i m. sh. -a(t) 1. zool. bubajkë. 2. bised. gjarpër: të ngrëntë buçi!

buç:

buç,-e mb., edhe si em., buçkan.

Sinonime / Të përafërta:
bubajkë
gjarpër
buçkan
Të ngjashme:
buf:

buf,-i m. sh. -ë(t) dhe -ër(it) 1. zool. shpend grabitqar, me sqep të shkurtër e me sy të mëdhenj, që del e këndon natën: buf kënete; rri si buf. 2. fig. keq. njeri i paqethur e i pakrehur; / njeri i plogët e i trashë nga mendja.

buj:

buj jokal., -ta, -tur kaloj natën ose disa ditë diku; banoj; fle: bujta te një shok.

bum:

bum,-i m. sh. -e(t) 1. ek. rritje e menjëhershme e prodhimit me mjete të ndryshme për të përballuar krizat. 2. fig. libr. vërshim a dyndje e diçkaje: bum botimesh.

bun:

bun,-i m. sh. -e(t) 1. tëbanë; bunishtë. 2. fole kandrrash.