Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bryth
bryth:

bryth,-i m. sh. -ë(t) zool. urith.

Sinonime / Të përafërta:
urith
Të ngjashme:
brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

brydh:

brydh kal., -a, -ur e bëj të butë (një pemë etj.); shkrifëroj (tokën).

kryth:

kryth,-e mb., edhe si em., binjak.

baqth:

baqth,-i m. sh. -e(t) pjesa e poshtme e barkut.

barth:

barth,-i m. 1. qull me miell, me yndyrë e me zorrë bagëtish. 2. sh. -a(t) anat. bajame.