Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brymor
brymor:

brymór,-i m. vjet. nëntor.

Sinonime / Të përafërta:
nëntor
Të ngjashme:
brumor:

brumór,-e mb. që është prej brumi; / i butë si brumë: tokë brumore.

frymor:

frymór,-e mb. 1. që jeton duke marrë frymë me mushkëri (për njerëzit e për kafshët); i gjallë. 2. gjuh. që shënon një qenie të gjallë: emër frymor.

frymor:

frymór,-i m. sh. -ë(t) qenie e gjallë (njerëzit e kafshët): frymorët dhe jofrymorët.

brezor:

brezór,-e mb. që ka breza a shtresa: xeheror brezor (min.).

brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.