Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brymishtë
brymishtë:

brymísht/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë bryme; shtresë e hollë bore.

Të ngjashme:
bregishtë:

bregísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend brigje-brigje; tokë e thatë dhe e fortë; brinjë.

gramishtë:

gramísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me gram.

bimishtë:

bimísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me bimësi.

lymishtë:

lymísht/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë lymi; tokë me lym.

brishtë:

bríshtë (i, e) mb. 1. që thyhet a që thërrmohet lehtë. 2. i dobët; i hollë: fëmijë i brishtë; me shëndet të brishtë. 3. fig. shumë i ndjeshëm, që preket shpejt: njeri i brishtë.