Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brymes
brymës:

brýmës,-i m. 1. vjet. nëntor. 2. njeri që ka shumë ftohtë.

brymës:

brýmës,-e mb., edhe si em., i kuqërremë: kalë brymës.

Sinonime / Të përafërta:
nëntor
Të ngjashme:
bryme:

brýme mb., edhe si em. f. 1. me qime të përhime, kënutë: dhi bryme. 2. e thinjur: grua bryme.

brymë:

brým/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë e hollë si borë mbi sipërfaqen e tokës, mbi bar etj., që formohet nga ngrirja e vesës: e zuri (e prishi) bryma; rrofsh sa kungulli në brymë! (tall.).

brumos:

brumós kal., -a, -ur 1. mbruj. 2. fig. e formoj dikë nga karakteri, e përgatit dhe e edukoj siç duhet, e kalit.

brymak:

brymák,-e mb. vjeshtuk: duhan brymak.