Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brymak
brymak:

brymák,-e mb. vjeshtuk: duhan brymak.

Sinonime / Të përafërta:
vjeshtuk
Të ngjashme:
bajmak:

bajmák,-e mb., edhe si em., bised. 1. që i hedh këmbët anash a i përpjek kur ecën; i shtrembër: kalë bajmak; grua bajmake. 2. fig. budalla; torollak.

brinak:

brinák,-e mb., edhe si em. 1. brimadh. 2. fig. inatçor.

brumaç:

brumáç,-i m. sh. -ë(t) zool. bubuzheli i murrmë i hardhive.

brymës:

brýmës,-i m. 1. vjet. nëntor. 2. njeri që ka shumë ftohtë.

brymës:

brýmës,-e mb., edhe si em., i kuqërremë: kalë brymës.