Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brydhët
brydhët:

brýdhët (i, e) mb. 1. i butë, i ndulkët (për pemë etj.); i shkrifët (për tokën): dardhë e brydhët. 2. fig. i butë; / keq. i ngathët.

Të ngjashme:
brydhet:

brýdhet vetv. v. III e brydh. / pës. brýdhet v. III.

drydhët:

drýdhët (i, e) mb. që punohet lehtë me daltë, i butë: dru i drydhët.

brydhje:

brýdhj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.

brydhur:

brýdhur (i, e) mb. i zbutur; i shkrifëruar.

mbrydhet:

mbrýdhet vetv. v. III ndulket.