Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bruto
bruto:

brúto mb. 1. spec. që përfshin edhe peshën e mbështjelljes bashkë me mallin; / fin. që është së bashku me shpenzimet e bëra; kund. neto: fitim bruto. 2. libr. i papastër; i papërpunuar: naftë bruto.

Antonime:
neto
Të ngjashme:
barut:

barút,-i m. sh. -e(t) 1. lëndë plasëse si pluhur, që përdoret për të mbushur gëzhojat e armëve të zjarrit: erë baruti; fuçi baruti. 2. si mb. fig. që nxehet shpejt; i zjarrtë: e ka zemrën barut. 3. farat e karabushit të qepës.

bravo:

brávo pasth. libr. të lumtë!

bretk:

bret/k,-kuI m. sh. -q(it) zool. mashkulli i bretkosës.

bretk:

bretk,-uII m. anat. kryqet.

britm:

britm,-i m. vjet. vjeshtë.