Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brusni
brusni:

brusní,-a f. mbushulli, bollëk.

Sinonime / Të përafërta:
mbushulli
bollëk
Të ngjashme:
breshni:

breshní,-a f. breshër i hollë e i dendur.

brezni:

brezní,-a f. sh. -(të) 1. brez5. 2. biol. ajo që del drejtpërdrejt nga një kryqëzim, nga një qenie a nga një farë e re: breznia e parë (e dytë …).

brushë:

brúsh/ë,-a f. sh. -a(t) furçë.

burani:

buraní,-a f. gjell. gatesë me spinaq e me oriz.

trysni:

trysní,-a f. 1. fiz. forca e shtypjes që ushtron një trup mbi një trup tjetër; shtypje, presion: trysnia e ajrit forca e shtypjes prej një kilogrami në çdo centimetër katror që ushtron ajri mbi sipërfaqen e tokës. 2. fig. forca që ushtrohet kundrejt dikujt a diçkaje: ushtron trysni.