Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brushoj
brushoj:

brush/ój kal., -óva, -úar pastroj me furçë.

Të ngjashme:
breshnoj:

breshn/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar ngrij.

brishtoj:

brisht/ój kal., -óva, -úar thërrmoj.

brushmë:

brúshm/ë (i), -e (e) mb. 1. i athët: verë e brushme. 2. fig. i vrazhdë: njeri i brushmë.

grushtoj:

grusht/ój kal., -óva, -úar i bie me grusht: grushtoj topin. / pës. grushtóhet v. III.

rrufshoj:

rrufsh/ój kal., -óva, -úar 1. dredh (leshrat): rrufshoi mustaqet. 2. nduk: lopët rrufshonin barin. / pës. rrufshohet v. III.