Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brushme
brushmë:

brúshm/ë (i), -e (e) mb. 1. i athët: verë e brushme. 2. fig. i vrazhdë: njeri i brushmë.

Të ngjashme:
brushë:

brúsh/ë,-a f. sh. -a(t) furçë.

brushoj:

brush/ój kal., -óva, -úar pastroj me furçë.

brushim:

brushím,-i m. pastrim me furçë.

reshme:

réshm/e,-ja f. sh. -e(t) etnogr. jelek nusesh, i zbukuruar me xhingla; sh. xhinglat që vareshin në këtë jelek.

arushkë:

arúshk/ë,-a f. sh. -a(t) këlysh ariu; / lodër fëmijësh si arushë.