Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brushmë
brushmë:

brúshm/ë (i), -e (e) mb. 1. i athët: verë e brushme. 2. fig. i vrazhdë: njeri i brushmë.

Të ngjashme:
brushë:

brúsh/ë,-a f. sh. -a(t) furçë.

brushoj:

brush/ój kal., -óva, -úar pastroj me furçë.

brushim:

brushím,-i m. pastrim me furçë.

arushkë:

arúshk/ë,-a f. sh. -a(t) këlysh ariu; / lodër fëmijësh si arushë.

breshkë:

bréshk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. kafshë e vogël me katër këmbë dhe me trup të futur në guaskë të fortë e pulla-pulla: breshkë uji breshkujëse; breshkë deti; me hapin e breshkës (fig.) shumë ngadalë. 2. zool. breshkëz. 3. bot. breshkëz.