Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brushë
brushë:

brúsh/ë,-a f. sh. -a(t) furçë.

Të ngjashme:
arushë:

arúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. femra e ariut. 2. fig. njeri shumë i zoti, i fortë e trim: arushë mali (përk.).

brushmë:

brúshm/ë (i), -e (e) mb. 1. i athët: verë e brushme. 2. fig. i vrazhdë: njeri i brushmë.

breshk:

breshk,-u m. sh. -ë(t) zool. breshkan.

bresht:

bresht,-i m. sh. -a(t) thjerrë.

bresht:

bresht kal. dhe jokal., -a (u), -ur ngrij.