Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brus
brus:

brus kal., -a, -ur 1. mbush plot. 2. si ndajf. plot; / mbarë: i vete puna brus; brus paç! (ur.).

Sinonime / Të përafërta:
plot
Të ngjashme:
bruz:

bruz,-i m. gur i çmuar e i fortë, me ngjyrë të kaltër në të gjelbër.

rus:

rus,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Rusisë ose me prejardhje nga Rusia.

rus:

rus,-e mb. që lidhet me rusët a me Rusinë, i rusëve a i Rusisë: populli rus; gjuha ruse; valle ruse.

aras:

áras ndajf. hapur; sheshit: flasim aras.

baras:

báras (bárazi) ndajf. 1. barabar, njësoj: dolën baras. 2. si kallëz. është e barabartë me …; bëjnë …: dy edhe dy baras katër.