Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës brumos
brumos:

brumós kal., -a, -ur 1. mbruj. 2. fig. e formoj dikë nga karakteri, e përgatit dhe e edukoj siç duhet, e kalit.

Të ngjashme:
brumoj:

brum/ój kal., -óva, -úar mbruj. / pës. brumóhet v. III.

brumor:

brumór,-e mb. që është prej brumi; / i butë si brumë: tokë brumore.

bravos:

bravós kal., -a, -ur mbyll me bravë.

brimoj:

brim/ój kal., -óva, -úar 1. shpoj një vrimë. 2. fig. hetoj kudo që të zbuloj një të fshehtë.

brumaç:

brumáç,-i m. sh. -ë(t) zool. bubuzheli i murrmë i hardhive.