Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës brumor
brumor:

brumór,-e mb. që është prej brumi; / i butë si brumë: tokë brumore.

Të ngjashme:
brumoj:

brum/ój kal., -óva, -úar mbruj. / pës. brumóhet v. III.

brumos:

brumós kal., -a, -ur 1. mbruj. 2. fig. e formoj dikë nga karakteri, e përgatit dhe e edukoj siç duhet, e kalit.

brymor:

brymór,-i m. vjet. nëntor.

brezor:

brezór,-e mb. që ka breza a shtresa: xeheror brezor (min.).

brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.